Blog


IMPORTANTA IGIENIZARII AERULUI CONDITIONAT INAINTE DE INCEPEREA SEZONULUI


Aparatul de aer condiționat a devenit o necesitate pentru asigurarea confortului atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece. 

Pentru a prelungi durata de viață a aparatului, a împiedica dezvoltarea bacteriilor și a favoriza o scădere semnificativă a consumului de energie electrică este nevoie de igienizarea corectă și periodică a aparatului de aer condiționat. 


Întreținerea adecvată a unui aparat de aer conditionat începe cu revizia acestuia. Efectuarea unei revizii de către o echipă de profesioniști poate determina ce probleme are aparatul. Este indicată revizia înainte de începerea sezonului cald, dar, dacă este posibil, și la finalul acestuia, deoarece aerul condiționat ar putea da semne de ușoară uzură.
Curățarea profesională făcută de o echipă de specialiști va împiedica dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului pentru perioade mai mari de timp deoarece se va realiza o curățare completă a tuturor componentelor instalației în parte, prin demontare și igienizare specifică.


Curățarea și igienizarea aparatului după o perioadă de nefuncționare

În perioada în care aparatul de aer condiționat nu este utilizat, în interiorul acestuia se depune o cantitate semnificativă de praf și alte microorganisme din aer. În momentul în care acesta este pus în utilizare fără a fi igienizat devine periculos pentru sănătatea utilizatorilor. Odată cu pornirea instalației de aer condiționat se va resimți un miros neplăcut, cauzat de încărcarea acestuia cu bacterii și în unele cazuri cu mucegai. 


Igienizarea aparatului implică curățarea următoarele componente:

Igienizarea aparatelor de aer conditionat este un proces de curățare amănunțita, urmată de spălarea și curățarea acestora cu soluții antibacteriene.

Când se face igienizarea aparatului?
Există mai multe perioade în care acestea pot fi curățate:

o dată la 3 luni - în cazul în care aer condiționat este situat într-o zonă cu multe particule solide în aer;

o dată la 6 luni - în cazul în care aparatul de aer condiționat este utilizat pe tot parcursul anului atât pentru încălzire, cât și pentru răcirea încăperii;

o dată la 12 luni - în cazul în care aparatul este utilizat doar în perioada verii. 

 

După o curățare eficientă a aparatului de aer condiționat vom observa o îmbunătățire a aerului eliminat de acesta. De asemenea, prin service-ul periodic al aerului condiționat vom prelungi viața acestuia și vom elimina riscul apariției bolilor cauzate de bacteriile și ciupercile formate în interiorul aparatelor.


----------------------------------------------------

AERUL CONDITIONAT: CE TREBUIE SA STII DESPRE ACESTA


Aparatele de aer condiționat au devenit electrocasnice indispensabile în orice locuință, atât în zilele caniculare de vară, când temperaturile și umiditatea ridicate fac aerul irespirabil, cât și iarna, pentru a spori confortul termic al casei. Aparatul de aer condiționat poate fi cel mai bun prieten al dumneavoastră.


Cum alegi cel mai bun aer condiționat în funcție de nevoile tale
Mii de modele pot fi găsite în magazine, dar și online în piața din România care este în plină expansiune când vine vorba de aparatele de aer condiționat. Criteriile principale după care majoritatea familiilor se orientează sunt: prețul și puterea aparatului.
Echipa Master Heat Construct va pregătit un ghid după care să vă orientați atunci când doriți să achiziționați un aparat de aer condiționat pentru încăperea casei dumneavoastră:

ATENȚIE! Instalarea aparatelor de aer condiționat fără a ține cont de raportul putere - suprafață poate duce la un randament scăzut al acestora. De exemplu, un aparat cu putere mică instalat într-o încăpere prea mare face ca acesta să nu facă față, iar instalarea unui aparat cu putere mare într-o încăpere mică poate duce la disconfort termic. 

Acum că știi ce putere de aer condiționat este potrivită pentru încăperea ta, trebuie să cunoști și tipurile de aer condiționat.

Tipurile de aer condiționat de pe piață

Aparatele de aer condiționat se împart în 2 categorii, care la rândul lor se împart în subcategorii: 

Aerul condiționat cu inverter este mai eficiente din punct de vedere al al consumului energetic, dar și din punct de vedere al răcirii, deoarece compresorul funcționează cu o putere variabilă. Acesta răcește încăperea mai rapid, iar odată cu apropierea de temperatura dorită, puterea compresorului începe să scadă, iar ventilatoarele funcționează la putere redusă, reușind astfel să mențină temperatura încăperii cu un minim efort.
Aerul condiționat fără inverter
se bazează pe un termostat, care comandă oprirea sau pornirea compresorului în funcție de temperatura din cameră. Când temperatura ajunge la valoarea indicată prin telecomandă, termostatul transmite compresorului să se oprească sau să pornească, în funcție de comanda dată prin telecomandă.
Aerul condiționat de tip split este cel mai răspândit. Este acel aparat compus din unitatea exterioară și cea interioară. În funcție de model, unitatea exterioară poate fi conectată la una sau mai multe unități interne.

Aerul condiționat de tip casetă se montează în tavan și este destinat în principal spațiilor de birouri, dar și spațiilor cu tavan fals.
Aparatul de aer de tip duct este cel mai scump sistem de ventilare și răcire, iar costurile de montare sunt foarte ridicate. Este folosit în spațiile comerciale și necesită montarea unor conducte în pereți.
Aparatul de aer condiționat mobil
este compus dintr-o singură unitate și nu este la fel de eficient ca restul aparatelor. Evacuarea aerului se face printr-o conductă care trebuie scoasă afară pe geam sau pe ușă.

Pentru a afla mai multe detalii despre activitatea noastră, urmărește pagina de facebook
https://www.facebook.com/masterheatconstruct/ unde te ținem la curent cu proiectele realizate și ofertele de produse.